Uživatelské nastavení
VIP Možnosti
Administrace
K této sekci nemáte přístup.
Fórum ›
problémy s fps ? návod ! Ihned po tolik "oblÃbeném" update Steamu, který vyÅ¡el v tomto roce, jsem se potýkal s obrovským problémem, zvaným FPS. V dobÄ›, kdy vznikla hra Counter-Strike (vÃce jak 10 let) jsem mÄ›l na svém starém PC celkem stabilnÃch 100 FPS, ale teÄ pÅ™iÅ¡lo nÄ›co neÄekaného...
Najednou na mém výkonném hernÃm notebooku neÅ¡lo 100 FPS dosáhnout a co bylo horÅ¡Ã, hra byla naprosto nehratelná, protože v samotném menu hry, kde má každý FPS 100, jsem nemÄ›l vÃc jak 80. Na běžném Public serveru s 20ti sloty bylo FPS 50 a o takových hernÃch módech Å¡koda mluvit. Nezbývalo mi nic jiného, než se stát po tolika letech steamaÅ™enà nonsteam hráÄem, kde tento problém nenà (jak vÅ¡ichni vÃme, update steamu nemá na nonsteam žádný vliv)
Co se zkoušà při malém FPS, aneb babské rady:
1. Aktualizovat grafické ovladaÄe
- tÃm by mÄ›l zaÄÃt asi každý, kdo má s FPS problémy. No bohužel v tomto problém nebyl.
2. Vypnout vertikálnà synchronizaci
- jakmile FPS nejde nad 60 je problém právÄ› v tomto. V mém pÅ™ÃpadÄ› v tomto problém nebyl.
3. Nastavit FPS max na 100
- mnoho klientů má v základu omezené FPS v configu a je potÅ™eba omezenà zruÅ¡it pÅ™Ãkazem fps_max 100. V mém pÅ™ÃpadÄ› v tomto problém nebyl.
SamozÅ™ejmÄ› existuje X dalÅ¡Ãch způsobů jak zvýšit FPS, jako napÅ™Ãklad zhorÅ¡enà kvality modelů, zmenÅ¡enà rozliÅ¡enà a tak podobnÄ›, ale nebavÃme se zde o 10 let starém PC, který by tyto problémy mohl mÃt, takže to tu rozebÃrat nemá smysl.
Můj boj s FPS jsem pomalu vzdával, když právÄ› dnes jsem narazil na zahraniÄnà návod, který můj problém vyÅ™eÅ¡il. FPS nejde pod 100.
V Äem byl problém?
VÅ¡e způsobil již zmiňovaný update Steamu, který Å™ekl grafickým ovladaÄům nÄ›co ve smyslu "Counter-Strike 1.6 nepotÅ™ebuje výkon" a tak hra zaÄala Äerpat energii pouze ze slabé integrované grafické karty. Normálnà uživatel nemá Å¡anci zjistit, že se nÄ›co takového stalo a hlavnÄ› by ho nic takového nenapadlo, když vÅ¡e fungovalo tak dlouho bez problémů.
Řešen�
Je to celkem snadné. StaÄà ruÄnÄ› urÄit pro hru CS 1.6 grafickou kartu.
NVIDIA:
JdÄ›te do Ovládacà panel NVIDIA a tam vyberte možnost Spravovat 3D nastavenÃ
Hned vedle záložky Globálnà nastavenà je záložka Nastavenà programu
Klikněte na Přidat a zvolte Half-Life Louncher (hl.exe)
Potom vyberte preferovaný grafický procesor - Vysokovýkonný procesor NVIDIA
TeÄ už staÄà nastavenà jen Uložit a FPS by mÄ›lo být v normálu
Pokud vám nejde grafiku vybrat (stejnÄ› jako mÄ›) je nutné udÄ›lat následujÃcÃ:
Stáhněte si program InvidiaInspector na této stránce
Po extrahovánà na plochu jej Spusťte, vedle Driver version, je button který stiskněte
hned nahoÅ™e vyberte profil: Half Life (můžete vypsat ruÄnÄ›)
JeÄte úplnÄ› dolů do možnostà Other, možnost Enable application for Optimus
Možnost: SHIM_RENDERING_MODE_ENABLE a v pravém hornÃm rohu Apply changes
No a teÄ už jen staÄà znovu otevÅ™Ãt Ovládacà panel NVIDIA a už půjde zmÄ›nit grafika u programu Half-Life
Snad to někomu pomůže.
Autor: breakk | Počet zhlédnutí: 313 Založeno: 13.08.2014 04:13
#3 | aefingeR 13.08.2014 , 07:03 Super roky stary navod Op.
#4 | aefingeR 13.08.2014 , 07:09 Tak ked si taky expert, pri kazdom spusteni hry musis pouzit inspector. Dovod? Nejde mi pridat do nvidia panela hl.exe. Pridat ide len cez prochadzet pricom tam znova skoci integrovana grafika. Po kazdom vypnuti 1.6 mi tam naskoci integrovana grafika. Slapala to noormalne, len som si odstranil celu cs zlozku a odvtedy mi to robi.
#5 | breakk 13.08.2014 , 07:56 4 poÅ¡li mi ts a vysvÄ›tlÃm ti to
#6 | KEFIC 13.08.2014 , 17:59 mam ten samý problem, jak to uděálm na grafárnÄ› ATI Radeon bla bla .. dÃky
Pro přidání komentáře se musíte zaregistrovat, nebo přihlásit!
Momentálně nikdo nehledá soupeře
› Hrající týmy
1
2
0
Není dostupný žádný zápas na sázky.
Nejsou dostupné žádné turnaje.
Hrajete Poker?
► Ano► Ne
Celkem hlasů: 118 Komentářů: 0
Toto je lepsie ako muzeum ?
kde je Denoy, kdyz ho clovek potrebuje
riadne dobre by som si ho išiel teraz nadojiť
Borci co mě znají a náhodou se tu ocitnou add me on Steam.
1531245217
Dobré ráno, curáci ?
Maybe,bejby, doufám že si mě pamatuješ?
kundy podte hrát HELL LET LOOSE kompetitivně